VII. Nacionalni seminar odgovornih u Frami

ned, 11.ožu 2018 Nikola Mitar

U Međugorju u dvorcu Nancy i Patricka od 9. do 11. ožujka 2018. održan je VII. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame u BiH pod geslom "Mnogo smo obećali, ali više je obećano nama!" (sv. Franjo). Našu Framu su predstavljali Luka Bešlić i Nikola Mitar. Seminar je započeo večernjom sv. misom u crkvi sv. Jakova. Nakon sv. mise bilo je upoznavanje, a zatim predavanje fra Domagoja Šimića, nacionalnoga duhovnog asistenta Frame BiH. Poslije predavanja imali smo molitvu i zatim odlazak na počinak.

Sljedeći dan seminara započeo je zajedničkom molitvom, a nakon doručka smo slušali predavanje voditelja formacije Frame Hrvatska Ivana Školke na temu "Razdoblje priprave za obećanja". Zatim je slijedilo svjedočanstvo Nancy i Patricka koji su nam govorili o svom obraćenju. Nakon tog dirljiva svjedočanstva uslijedio je ručak te slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima voditeljica formacije Bosne Srebrene, Iva Maros, održala je predavanje na temu "Važnost formacije". Poslije predavanja na red je došao rad u grupama te odlazak na sv. misu. Potom smo imali zabavnu večer. Nakon zabave uputili smo se na Podbrdo zajedno moleći, a zatim je uslijedio noćni mir.

Posljednji dan seminara započeo je molitvom uz meditaciju evanđelja te doručkom. Nakon doručka potpredsjednica Frame BiH Ana Galić imala je predavanje na temu "Kako koristiti svoje talente". Nakon predavanja imali smo plenum po grupama gdje smo iznosili naše dojmove o seminaru. Zatim je uslijedila sv. misa te ručak nakon kojeg smo se uputili svojim domovima.

Seminar je bio predivno iskustvo za nas i čuli smo mnogo novih poučnih stvari. Zahvalni smo na novim prijateljstvima koje smo stekli te novim idejama koje ćemo prenijeti u naše bratstvo.