O nama

Franjevačka mladež – Frama Posušje osnovana je 1995. godine. Od tada pa sve do danas oko sebe okuplja mlade koji svojim životom i djelom žele nasljedovati Krista slijedeći primjer svetoga Franje. Možemo reći da je Frama jedna od najpozitivnijih stvari u našem mjestu, koja kroz godine svojim projektima i djelovanjem radi na dobro. Prvi duhovni asistent bio je fra Robert Jolić, a od tada ih se promijenilo sedam. Sadašnji duhovni asistent je fra Ivan Penavić. Vodstvo posuške Frame predstavlja vijeće od 14 članova, a na čelu je predsjednik.

Bratstvo Frame Posušje danas broji oko 350 članova, od kojih oko 260 članova čini "Veliku Framu", a oko 90 članova "Malu Framu". Oni imaju redovite sastanke petkom u 19:30 – „Velika Frama“ i utorkom u 19:00 – glasnici svetog Franje ili „Mala Frama“, koji su podijeljeni u 3 skupine (siromaštvo, poslušnost i čistoća). Sastanci su različitog tipa – molitvenog, zabavnog, poučnog. Framaši su raspoređeni i djeluju u 9 sekcija: Glazbena, Medijska, Drača, Asiški siromašak, Dramska, Sportska, Liturgijska, Meditativno-kontemplativna i Radna. Sekcije imaju susrete po potrebi, a upravo svojim radom daju Frami na vrijednosti.

Slogan posuške Frame je: „Ima li tama bilo gdje, daj da svjetlo budem tu!“, a to i želimo, donositi svjetlost i radost okolini u kojoj djelujemo.

Vijeće

Fra Ivan Penavić, duh. asistent
Josip Jukić, predsjednik
Mirjana Bakula, dopredsjednica
Anja Lončar, tajnica
Luka Jukić, voditelj formacije
Nikola Mitar, rizničar
Luka Bešlić
Marta Crnogorac

Učitelji formacije

Josip Jukić
Anja Lončar
Luka Jukić
Jure Širić
Marta Crnogorac
Dana Jukić
Filip Zlopaša
Katarina Čutura
Julija Bešlić
Ružica Pavković
Luka Bešlić
David Vukoja

Sekcije

Glazbena
Oko 40 članova

Glazbena sekcija svojim djelovanjem predstvlja Framu Posušje na najizrazitiji način. Članovi ove sekcije svake nedjelje pjevaju na večernjoj misi, povremeno i na drugim misama, te na vjenčanjima i različitim slavljima. Redovite probe pjevanja su srijedom u 19.00 sati i sat vremena uoči svakoga nastupa. Voditeljica sekcije je Josipa Jukić.

Dramska
Oko 20 članova

Članovi dramske sekcije pripremaju predstave, igrokaze, recitacije itd. Redovitu predstavu imaju u sklopu Festivala religiozne drame u Posušju, a onda i u nekim drugim mjestima u Hercegovini. Susrete imaju prema potrebi. Voditelj sekcije je fra Ivan Penavić. 

Liturgijska
Oko 40 članova

Članovi liturgijske sekcije pripremaju misna čitanja i sudjeluju u liturgijskim slavljima (mise, klanjanja, krunice, procesije itd.). Sastanke imaju svako drugi ponedjeljak u 19.00 sati. Voditelj sekcije je fra Ivan Penavić.

Sportska
Oko 50 članova

Članovi sportske sekcije imaju tjedni termin u gradskoj sportskoj dvorani. Također imaju susrete na "framaškom" igralištu. Organizira turnir - Frama kup, javna gledanja utakmica i promiče slogan "Utakmica bez psovke". Velike natpise stavili su u gradsku dvoranu. Nogomet, košarka, odbojka i badminton igraju se redovito nedjeljom u 20.00 sati. Voditelj sekcije je Luka Jukić.

Kreativna
Oko 80 članova

Kreativna sekcija koju još zovemo i "Drača" sekcija je koja se bavi kreativnim radom i likovnim izražavanjem te tako radi prigodne suvenire, u prvom redu vijence za Došašće. Također priprema suvenire za Obrede primanja i obećanja, sudjeluje u raznim kreativnim aktivnostima itd. Sastaju se povremeno, prema potrebi i dogovoru. Najaktivniji su u vremenu prije Došašća. Voditeljica sekcije je Anja Lončar.

Humanitarna
Oko 100 članova

Humanitarna sekcija Frame Posušje sekcija je koja broji najviše članova. Članovi ove sekcije za Božić obilaze potrebne i stare te organiziraju dobrotvornu akciju u vremenu Došašća. Također su uključeni u rad ustanove za osobe s posebnim potrebama. Tjedno posjećuju Centar u Posušju. Voditeljica sekcije je Ivana Brkan. Članovi ove sekcije susrete imaju po potrebi.

Radna
Oko 20 članova

Radna sekcija koju još zovemo i "Brat Ilija" pomaže u radnim akcijama u župi i Frami. Voditelj sekcije je Ante Bakula.

Medijska
Oko 40 članova

Sekcija ima dvije uređivačke grupe. Jedna grupa se bavi uređivanjem YouTube kanala - Frama TV, a druga grupa uređuje radijsku emisiju "Stopama svetog Franje". U eteru su jednom mjesečno na valovima radio Plusa, a tjednu emisiju uređuju na radio Posušju. Članovi ove sekcije susrete imaju prema potrebi. Voditelj sekcije je Jure Širić.