Seminar za članove glazbenih sekcija

uto, 10.lis 2017 Ina Čamber

Ovog vikenda (6. - 8. listopada 2017.) u Kući mira u Međugorju održan je seminar za članove glazbenih sekcija pod geslom „Kriste, budi naša radost!” koji su vodili fra Marin Karačić i fra Zvonimir Pavičić. Iz naše frame su sudjelovale: Ana Šušnjar, Anđela Širić i Ina Čamber.

U Domus pacis smo stigli u petak u 16 sati. Smjestivši se uputili smo se do župne crkve sv. Jakova na krunicu i sv. misu. Poslije mise je slijedila večera nakon koje smo se imali priliku upoznati te nam je održano prvo predavanje seminara koje je predvodio fra Marin. Po završetku poučnog predavanja uslijedila je molitva te smo tako završili prvi dan seminara.

Drugi i najdinamičniji dan seminara smo započeli jutarnjom molitvom poslije koje je uslijedio doručak i drugo predavanje koje je predvodio fra Zvonimir. Nakon toga smo sudjelovali u radionicama gdje smo imali priliku zajedno surađivati te se tako bolje upoznati. Poslije radionica i ručka imali smo stanku tijekom koje smo se odmarali i opuštali. Dan nastavljamo u 15 sati kad nam je fra Zvone pokazao vježbe za poboljšanje vokalne tehnike te udijelio mnoštvo korisnih savjeta. Navečer smo, nakon krunice i sv. mise, imali zabavno-rekreativni susret koji su nam organizirale članice područnog vijeća. Svirajući, pjevajući i plešući svi smo se jako zbližili i stekli nova prijateljstva. Večer smo završili molitvom.

Posljednji dan seminara održano je i posljednje predavanje te završni plenum na kojem smo podijelili svoje dojmove i pozdrave. Nakon toga smo slavili sv. misu na kojoj smo svi zajedno, pjesmom i molitvom, zahvalili Gospodinu Bogu. Kućama smo se uputili nakon ručka.

Sa seminara smo se vratili s novim znanjem koje ćemo prenijeti i u svoja bratstva, s novim uspomenama i zahvalni Bogu što nam je podario talent za glazbu te mogućnost da ga njome veličamo.

Frama TV