"Gospodar vremena"

ned, 16.pro 2018 Marinela Soldo

Bog. Uvijek tu uz nas! U svakom trenutku našeg života, iako ponekada toga nismo ni svjesni, On je tu!
 
A mi? Koliko smo mi zahvalni Bogu na tome? Samo razmišljamo o našim problemima i svemu onom što nam je nad glavom. U svakom danu imamo 24h, a od toliko sati, koliko vremena odvojimo za Boga, za razgovor s Njim ili molitvu?!
 
Tijekom dana samo "trčimo" kako bismo riješili sve poslove i probleme i onda se u tom "trčanju" izgubimo. I tako iz dana u dan. Posljedica toga je da nam svaki dan postaje sve teži i teži, a mi se sve više i više gubimo u tom "trčanju".
Neki kažu da od toliko posla kojeg imaju nemaju vremena ni da se prekrste. Ali kako?! Zar je moguće da nešto nećeš uspjeti riješiti ako si odvojio malo vremena za molitvu?! Uz to, na kraju kad proanaliziramo naš dan i shvatimo da nismo sve riješili, te „neodgodive obveze“ većinom premjestimo za sutra. Licemjerno, zar ne?
 
Međutim, bez Boga nikada nećemo uspjeti onoliko koliko želimo. I zato svakodnevno odvojimo vrijeme za Boga, za molitvu, napose kad nam je nad glavom previše obveza, jer sjetimo se da se uz Božju pomoć sve stigne, jer On je Gospodar vremena.
 
„Svaki dan si odvoji pola sata za molitvu ,osim ako imaš puno posla, tada odvoji jedan sat.“ –sv. Franjo Saleški