Seminar za trećaše 2023.

uto, 07.velj 2023 Frama Posušje

Ovaj vikend naši Framaši, učenici trećeg razreda srednje škole, proveli su na seminaru u Međugorju. 
Polazak je bio u petak 3. veljače kod kipa fra Grge u 16 sati. Seminar je po dolasku u Međugorje počeo na najljepši mogući način, krunicom i misom. Nakon mise smo stigli u Kuću mira gdje smo se rasporedili po sobama, a zatim večerali. Vrijeme je prebrzo prolazilo jer smo cijelo vrijeme provodili u zajedništvu kroz zabavu i molitvu.
Dani su započinjali i završavali molitvom. Subotu jutro smo proveli u Majčinom selu, a zatim smo imali priliku čuti svjedočanstva ovisnika iz zajednice Milosrdni otac koji su nas počastili ukusnim sokom od šipka. Pokazali su nam okolinu u kojoj žive i pričali o tome kako izgleda njihova svakodnevnica. 
Nakon slobodnog vremena i šetnje, poslušali smo fra predavanje našeg fra Joze, a onda smo podijeljeni u grupama podijelili svoja stajališta glede izazova suvremenog svijeta i svih problema s kojima se suočavamo svaki dan. Bio je to jedan nezaboravan razgovor gdje smo svi otvoreno pričali jedni s drugima o stvarima kojih se inače pomalo stidimo i ne dijelimo olako. Uz dobro društvo i opuštenu atmosferu primijetili smo koliko smo zapravo svi povezani, makar se na prvu ne činilo tako. Zatim je slijedila ispovijed, krunica i misa. Nakon zabavne večeri kad smo igrali razne igre slijedilo je klanjanje koje je izazvalo razne emocije, a zatim smo ispunjeni cjelodnevnim događanjima utonuli u san. Teško je reći u kojim smo trenucima više uživali; u molitvi ili u druženju.
Osvanulo je i nedjeljno jutro, zadnji dan seminara. Nakon molitve i doručka uputili smo se uz molitvu krunice na Podbrdo. Kad smo došli do Gospina kipa, svatko je imao priliku povući se u miru razgovarati s Bogom i izreći vlastite molitve, a zatim smo se vratili u Kuću mira na misu. Nakon ručka spremili smo stvari i uslijedio je povratak kući. Putem smo svratili na Humac gdje nas je primio fra Andrija Majić koji nas je proveo kroz samostan približivši nam sve zanimljivosti i crtice iz njihova svakodnevnog samostanskog života. 
Za kraj, hvala svima na nezaboravnim trenutcima, posebno domaćinima u Kući mira koji su nam pripremali ukusnu hranu i svima s kojima smo imali priliku popričati na ovom seminaru jer smo od svakog razgovora ponijeli nešto sa sobom, a posebno hvala fra Jozi koji nas je naučio da je život u zajednici kroz molitvu i druženje zaista nešto nezamjenjivo i nadasve učvršćuje našu vjeru i gradi nas kao osobe.

Frama TV

Najčitanije