Put...Istina...Život

uto, 29.ruj 2020 Anđela Nenadić

» Ja sam Put...«  Putem kojim ideš je lakše ići kada znaš da nisi sam, da je s tobom još netko. Isus je s tobom uvijek na tom putu. Iako zna svaki tvoj korak, pustit će da se spotakneš. Isus je na svom križnom putu tri puta pao i svaki put je ustao, nastavio je dalje. Došao je do samoga kraja koji je za Njega bio tek novi početak. Zato će tebe pustiti da padneš kako bi naučio cijeniti svaki sljedeći pad, jer svaki pad sa sobom donosi uspjeh. Iz njega ustaješ mudriji, jači no što si bio prije. Zato se ne srdi kada padaš nego prihvati taj pad kao dar od Boga. Ako je Isus patio da bi za tebe cijenu platio, koliko tek ti trebaš trpjeti da bi Ga susreo oči u oči, u vječnosti.

» ...I Istina... « Istinu je teško prihvatiti, ali kada je jednom prihvatiš srasteš s njom. Istina oslobađa, daje mir i bezbrižnost. Ne dopušta da te laži zaslijepe i posrneš u grijeh. Ako i posrneš otvara ti oči i vraća te na pravi put.

» ...I Život! « Svi mi živimo s razlogom, za Boga, zbog Boga iako neki to ne prihvaćaju. Poslao je svoga sina Isusa u liku čovjeka kako bi nas spasio, ali nama ni to nije bilo dovoljno. Shvati da je ovaj svijet samo zidina preko koje trebaš prijeći da bi došao do onoga što se krije iza. A iza se krije nešto što je vrijedno divljenja. Isus je most koji će te prevesti do toga. Staneš li na taj most sada i uhvatiš li se čvrsto za njega, onda znaj da će te On dovesti do tog mjesta.

_Isus mu reče: » Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
«  _(Iv 14,6)