Glazbeni seminar Frame Posušje

čet, 12.svibnja 2022 Frama Posušje

Naša glazbena sekcija je od 6. do 8. svibnja bila na seminaru u Međugorju pod geslom "Gospodin je moja snaga i pjesma, jer mi je postao Spasiteljem" (Ps 118, 14).
Na seminar se uputilo 27 framaša pod vodstvom našeg duhovnog asistenta fra Joze Hrkaća. Raspored je bio ispunjen molitvom, druženjem i zabavnim programom.

U petak smo se u popodnevnim satima uputili autobusom te cijeli put ispunili pjesmom i smijehom. Nakon smještaja u Kući mira, uputili smo se do crkve svetog Jakova na molitvu krunicu i slavlje Svete mise. Iza večere zanimljivo i poučno predavanje je održao fra Zvonimir Pavičić, govoreći o nepromjenjivim dijelovima svete Euharistije. Zajedničkom molitvom i druženjem zaključili smo prvi dan.

Subotu smo započeli slaveći Boga molitvom časoslova, nakon čega je slijedilo još jedno predavanje fra Zvonimira Pavičića, ali ovaj put govorio nam je o promjenjivim dijelovima mise te nas framaše podijelio u 3 grupe i zadao nam različite zadatke. Također, svi smo zajedno pjevali i učili nove pjesme. Iza ručka, rješavali smo svoje zadatke i zabavili se uz razne društvene igre. Pri ponovnom dolasku fra Zvonimira, grupe su prezentirale rješenja svojih zadataka te smo druženje zaključili zajedničkom pjesmom. Uslijedila je egzorta te mogućnost ispovijedi u prostoru crkve prije svete Mise. Nakon večere, organiziran je zabavni program s igrama u kojima su framaši testirali svoje znanje pjesama, motoričke i sposobnosti snalaženja te objašnjavanja koristeći se mimikom (pantomima). U napetoj atmosferi punoj smijeha, pobjedu je odnijela grupa Klima.

Posljednji dan svog boravka započeli smo molitvom te penjanjem na Podbrdo nakon doručka. Poslužilo nas je suho vrijeme pa smo uspješno i u miru uputili svoje molitve Nebeskoj Majci. Zatim je uslijedila sveta Misa u kapelici koju smo uveličali zajedničkom pjesmom, molitvom i čitanjem. Potom je slijedio ručak iza kojeg smo spremili stvari. Dok smo čekali autobus vrijeme smo proveli u druženju i zabavi.
U popodnevnim satima uputili smo se na obred Primanja i Obećanja frame Mostar gdje nas je ugostio naš fra Tomislav Crnogorac.
Na taj svečan način smo zaključili ovaj seminar, koji smo ispunili na najbolji mogući način, noseći svojim domovima radost srca i mir duše.