Ne boj se!

pon, 09.stu 2020 Slavica Penava

Svaka odluka u tvom životu dovela te do ovog teksta. Svake minute činio si nešto što te upravo ovog trenutka dovodi do mojih riječi. Čvrsto vjerujem da u životu ne postoje slučajnosti i da Bog pomno prati svaki naš korak, pa i onaj najmanji. On je znao da će ti svaki tvoj izbor napraviti put do ove stranice. Slučajnosti ne postoje, ali Božja providnost i Njegova ruka koja upravlja cijelim sunčevim sustavom postoji.
Bog nije neki udaljeni lik starca na drugoj strani svemira. On je tu, sveprisutan i živ. Živi u osmijehu nevine dječice i u borama sijedog starca. On prebiva u tvojim mislima i u drvetu križa na koji ga svaki dan razapinjemo. Umjesto za svoje rane, On brine o tvojima. Poznaje otkucaje tvoga srca, kao i svaku misao koja ti prođe glavom. Voli svaku tvoju manu, vrlinu pa i one dijelove tebe koje ponekada ni sam ne prihvaćaš. On, koji je Put, Istina i Život, svom dubinom svojega bića ljubi tebe, malenoga čovjeka. On je vječni izvor trajne i istinske ljubavi. Zato Mu otvori svoje srce, podigni svoju glavu visoko k nebu i vidjet ćeš da ti se smiješi s druge strane neba. Ne boj se!Vjeruj!✝
»Živi li u vama Božji Duh koji je Isusa uskrsnuo od mrtvih, Bog koji je Isusa podignuo od mrtvih oživjet će i vaša smrtna tijela tim istim Duhom koji u vama živi.« (Rim 8,11)