Hod i igre 2023.

sub, 29.srp 2023 Frama Posušje

Tradicionalni Hod i igre u našoj Frami održani su i ove godine u Vučipolju 15. srpnja. Osim malo kasnijeg datuma, sve ostalo se odvijalo prema tradiciji od prošlih godina. Dan je započeo Svetom misom koju je predvodio naš duhovni asistent fra Jozo Hrkać, a animirali naši framaši. Duhovno okrijepljeni započeli smo zabavni susret u kojem smo se okušali u nogometnom i odbojkaškom turniru „3 na 3".
Pobjedu u nogometu odnijela je ekipa „MJ", a u odbojci ekipa „Džin tonik i votka".
Osim nogometa i odbojke, naši framaši natjecali su se u različitim igrama u kategorijama za djevojke i mladiće.
Prvo po redu bilo je povlačenje konopa, a tu je pobjedu odnijela ekipa „Čep od penkale". Nakon toga uslijedile su igre: skok u dalj, čiji su pobjednici Ivan Mandurić i Tea Vlašić,  kamena s ramena, gdje su pobjedu odnijeli Valentin Jukić i Iva Martić, te skakanje u vrećama, gdje su najbolji bili Ivan Mandurić i Anamarija Landeka. U utrci na tri noge najbrži su bili Valentin Jukić i Zvonimir Jukić, te Lucija Jukić i Katarina Martić.
Na samom kraju na red je došla disciplina ples s narančama, a pobijedili su Valentin Jukić i Marijana Marić.
Osim igara, dan je bio ispunjen molitvom, smijehom, pjesmom i veseljem. Stekli smo lijepe uspomene na koje će nas podsjećati i osvojene medalje, te nas motivirati u daljnjem korištenju naših sportskih vještina. Zahvalni smo na prvom mjestu dragom Bogu što nam iz godine u godinu pruža lijepo vrijeme provedeno u prirodi i u dobrom društvu.
Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli u organiziranju ovog događaja, osobito Mrveljima što su nam omogućili boravak u vikendici, Darku Koštri na ručku, Pekarnici Stević te tiskari Olovci.

Frama TV