Kampiranje na Blidinju 2021.

pet, 06.kol 2021 Frama Posušje

Bitna sastavnica franjevačke karizme je suživot s prirodom. Stoga smo prošli tjedan posvetili kampiranju na Blidinju. Smješteni između gorostasne planine Čvrsnice i Blidinjskog jezera proveli smo prošli tjedan odijeljeni od svakodnevne gužve i buke grada. Kampiranje se sastojalo od dvije grupe. Od ponedjeljka do srijede kampirala je prva grupa koja se sastojala od članova Frame Posušje i Frame Humac na čelu s duhovnim asistentima fra Jozom Hrkaćem i fra Marinom Karačićem, dok su drugu skupinu  (od četvrtka do subote) sačinjavali framaši iz cijele Hercegovine.
Ne imajući nikakvog doticaja s vanjskim svijetom, naši framaši su ova tri dana ispunili molitvom, pjesmom, pješačenjem i međusobnim druženjem. Put prvog dana odveo nas je do Masne Luke gdje smo sv. Misom u crkvi sv. Ilije započeli kampiranje i tako Bogu predali tri dana koja su nas čekala znajući da će nas On najbolje voditi. Drugog dana smo pješačili do crkve Gospe Snježne gdje smo slavili sv. Misu na osobnu nakanu, a već trećeg dana hodočastili smo do križa na Borovoj glavi. Iako smo tjelesno izmoreni od sunca i hoda vraćali se prema šatoru, ipak je naš duh postao puno bogatiji te je ostatak svakog dana bio ispunjen framaškom radosti. 
Čovjek zaista provodeći vrijeme u prirodi shvati koliko je malen, ali toliko bitan Bogu.
Zato prvenstveno zahvaljujemo Njemu na ova posebna tri dana jer je svaki pojedinac u svom srcu ponio nova prijateljstva i uspomene koje se zaista pamte.

Frama TV