Izlet u Bosnu Srebrenu 2023.

sri, 10.svibnja 2023 Frama Posušje

U ponedjeljak, 1.5. uputili smo se na jednodnevni izlet u Bosnu Srebrenu, organiziran za framaše prvih i drugih razreda. Pod vodstvom našeg duhovnog asistenta, fra Joze, prvo smo posjetili Visoko i Franjevačku klasičnu gimnaziju, muzej i samostan i crkvu sv. Bonaventure. 

Potom smo stigli u Fojnicu i posjetili franjevački samostan Duha Svetoga te bogato uređen muzej u sklopu samostana. 

Sljedeći na redu bio je ručak, a kako bismo se okrijepili za ostatak puta, pobrinule su se časne sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom. Sestre Sara i Janja ispričale su nam svoja iskustva stupanja u red i kako su prepoznale svoj poziv. Nakon toga imali smo vrijeme druženja kada smo im mogli postavljati pitanja o svemu što nas je zanimalo, o njima i njihovom načinu života. 

Nakon ručka, krenuli smo prema Kreševu gdje smo posjetili franjevački samostan sv. Katarine, u čijem nam se moderno uređenom muzeju posebno svidjela spomen-soba našeg fra Grge Martića. 

Iz Kreševa krećemo prema Rami, gdje smo imali priliku vidjeti muzej franjevačkog samostana, u kojem su nas posebno zadivile preparirane životinje i kolekcija upaljača. Naš smo izlet tu završili, a kući smo se vratili puni lijepih uspomena i novog znanja. Zahvaljujemo Bogu na predivnom danu. Mir i dobro!